Juleforberedelser

I år startet førjulstiden helgen før første søndag i advent. Da hadde Hege og jentene hennes tatt turen til Oslo og vi så ”Reisen til julestjernen” på Nasjonalteateret. Det var en kjempeflott forestilling, og til og med Neema syntes det var spennende og satt stille nesten hele tiden. Det var en super start på adventstiden, men allerede da fikk jeg likevel en snikende følelse av at denne advents- og juletiden kom til å bli tøffere enn jeg hadde trodd.

I de ukene som gikk mellom den positive graviditetstesten og ultralyden, rakk jeg ikke å se for meg altfor mye av hvordan livet som tobarnsmamma skulle bli, men jeg rakk å se for meg og glede meg til adventstiden og julen. Jeg lurte veldig på om jeg ville få en rolig baby eller en som ”krevde meg” hele tiden. Ville jeg rekke å bake julekaker mens babyen sov? Ville han eller hun være fornøyd med å ligge i vogna eller eventuelt i et sjal på magen min mens jeg juleshoppet? Ville jeg ha tid og energi til storrengjøring av kjøkkenet? Jeg visste ikke hvordan det ville bli, men jeg gledet meg veldig til å få en baby til og jeg så for meg at det uansett ville bli fantastisk å feire jul med to barn.

Nå har jeg ingen baby som krever meg, åå som jeg savner det. Jeg har masse tid, men den blir bare borte. Egentlig har jeg alle forutsetninger for å kunne bruke mye energi på julen, men jeg har jo ikke noe energi. Ambisjonene er senket. Det blir ingen storrengjøring, men vi skal nok få pyntet til jul.  Pepperkaker skal vi bake, men flere slag utover det? Jo da, hvis jeg får veldig lyst. Julegaver må jeg kjøpe, men er det ikke ganske mange som trenger et par Ullvangsokker i år?

Jeg sitter og ser meg rundt i stua. Den er faktisk ganske adventsfin. Det gjør meg litt glad. På rommet til Neema henger det en pakkekalender. Vi er faktisk ikke så verst i rute. Det blir nok jul i år også, og jeg skal gjøre mitt beste for at Neema skal få en kjempe fin jul. Og hvem vet, hvis hun har det fint, kanskje det smitter så jeg får det litt fint jeg også?

2 kommentarer til «Juleforberedelser»

  1. Ulvangsokker er flotte gaver, men de er ikke så artige å kjøpe… Skulle gjerne kommet ned og juleshoppet litt med deg jeg (selvom jeg ikke tror Kenneth synes det er så god plan)! Her snakker barna om Markus titt og ofte. Han er ikke glemt, han har sin egen plass i hjertene til oss alle sammen. Hanne hadde planer om å ringe Neema i går, for de skulle teste brannvarslene i barnehagen. Og da kom Hanne på hvor redd Neema ble så da gråt hun litt hun og. Også kom hun på at det var jo ca når Markus ble født det skjedde, hun fortalte stolt at hun fikk holde Markus og kose med han. Han er så nydelig, også så det ut som han hadde spist blåbær! Jul blir det selv uten julekaker, og jeg lover masse gode julekaker til nyttår! Tenker masse på dere, og skulle sånn ønske at Markus fortsatt var her nede..

  2. Hei Ingvild.
    Synes du er flink jeg, her er ikke pyntet veldig masse, går i adventslys og en stjerne i vinduet. Mye julebakst kan jeg heller ikke skryte på meg 🙂 og pakkekalenderen til Tuva og Julian er ikke helt komplett. Men utover det gleder jeg meg frem til jul! skal bli så deilig med litt fri og bare kose oss, og i romjulen er det vår tur til å se Reisen til julestjernen. Det gleder tuva og jeg meg veldig til, hadde vært hyggelig å ses igjen snart! Tenker masse på deg vennen!
    Kos Line

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *