GOD JUL

Da Trond Erik og jeg på kvelden den 22. satt og diskuterte handlelisten som han skulle ha med seg på Rema , kjente jeg at julestemningen kom. Det var deilig.

Det har vært en tøff adventstid, men de siste dagene har vært ganske gode, og jeg tror det kommer til å bli en fin dag i dag. Klokken to skal vi på julegudstjeneste i kirken vår på Lambertseter, deretter skal vi en tur på graven til Markus på Klemetsrud før vi setter kursen mot Askim og julefeiring hos svigers.

For en uke siden var vi på julekonsert med Oslo Gospelkor. Jeg hadde ikke gledet meg noe særlig på forhånd. Jeg er nemlig ikke så glad i musikk og bruker svært sjelden fritiden min til å gå på konsert. I tillegg var jeg ikke spesielt klar for julestemning og alt annet som hører med på en julekonsert. Det er ikke så kjekt når alt rundt en forteller at nå skal vi hygge og kose oss, mens jeg egentlig bare er lei meg. Likevel var det litt fint da, å komme inn på konserthuset etter å ha fortært en bedre middag i godt selskap, og konserten var veldig bra. Jeg koste meg hele tiden. Dessuten ble hele konserten en påminnelse til meg om at jul faktisk ikke først og fremst handler om å hygge seg sammen. Jul handler om å feire at Gud kom til oss – som et lite barn, som en av oss. Det kan vi få lov til å feire med glede – uansett hva som har skjedd i løpet året som har gått og uansett hvordan livene våre er akkurat nå.

I en natt så klar og kald, av en ung og tapper mor,

I en krybbe, i en stall, fødtes håpet til vår jord.

Så umerkelig, så stille, byens gater helt forlatt,

Ingen opptog for den lille, lyset kom en vinternatt.


Gjeterne satt rundt sin grue, skremtes opp av lys og lyd,

Himlen sto i veldig lue, engler sang om fred med fryd.

Ikke frykt, vær ikke redde, Gud har kommet til vår jord,

Nå i natt var da det skjedde, gå til barnet og hans mor.


I det stille til de små, bringer Jesus håp om fred,

Og han kommer da som nå, fra sin himmel til oss ned.

Julenatt med lys og glede, minner oss om Gud som kom,

Evig er han her tilstedet, nå står grav og krybbe tom.

(Bjørn Eidsvåg)

En riktig god jul ønskes deg og dine.

1 kommentar til «GOD JUL»

  1. Hei Ingvild!
    Jeg visste ikke om bloggen før i dag , da jeg så linken på facebook. Jeg er imponert, veldig sterkt at du velger å dele det du har erfart og opplevd, ser frem til å følge med på bloggen. Den vil helt sikkert være til hjelp for andre en deg selv, samtidig som den sikkert vil hjelpe deg også. Vil ønske deg en god jul og håper den blir bra. Uansett som du selv skrev den handler om Gud som valgte å bli et hjelpeløst barn og ikke først og fremst om hvordan vi opplever det. Jeg håper likevel at du på tross av savn kan ha en bra jul rent følelsesmessig også:)

  2. Glad for å høre at julestemninga kom! Håper dere har hatt en fin dag sammen. Gleder meg til å treffe dere igjen om en ukes tid! (Eller kanskje litt mer? Kommer dere på juletrefesten 2.jan?)
    Kjempeklem fra Tone Iren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *