Tilbake på jobb

I dag var jeg tilbake på jobb igjen. Det var tøffere enn forventet.

Ikke det at selve jobben er blitt noe særlig tøffere. Den ser foreløpig ganske lik ut som da jeg forlot den. Det var heller ikke møtet med kolleger og elever som ble for overveldende. Jeg har vært på besøk flere ganger i høst, så det gikk fint. Nei, det var alle minnene som strømmet på da jeg satte meg ved arbeidspulten min på teamrommet, som slo meg ut. Det var jeg totalt uforberedt på.

For der, ved den pulten, satt jeg etter vinterferien i fjor og gledet meg over barnet som vokste i magen min, uten at noen rundt meg ennå visste om det. Der satt jeg etter påskeferien med en mage som stadig vokste og gledet meg sammen med kollegene mine over at jeg var gravid igjen. Der satt jeg, med kalenderen hengende over pulten min, og telte ned til ultralyden 2. juni. Etter den satt jeg ikke der på et par uker. Så kom sommerferien.

Etter sommerferien satt jeg der igjen, med en stor, fin mage full av liv. Av og til satt jeg der og gledet meg over at Markus var aktiv og sparket. Andre ganger satt jeg der og måtte kjempe for å konsentrere meg, jeg grudde meg sånn til alt skulle være over. Men mest av alt satt jeg der og jobbet. Til tross for den tøffe situasjonen jeg var i, var det deilig å være på jobb tre dager i uka. Jeg satt også og telte ned til høstferien – da skulle jeg ut i permisjon. Torsdag en drøy uke før høstferien, var forrige gang jeg satt der. Markus ble født tre dager etterpå.

Og i dag var jeg altså tilbake ved pulten min, uten Markus i magen, uten Markus i barnehagen, uten Markus.

1 kommentar til «Tilbake på jobb»

  1. Hei kjære Ingvild!
    Først og fremst godt nyttår!! Kan se for meg at det er tungt og komme inn i hverdagen igjen.Du må jo bare ta det i ditt tempo. Hadde håpet at vi skulle fått så mye mere tid sammen, i løpet av alle disse uker og faktisk mnd. Men tiden har gått så fort. Og nå er vi her i 2011, får håpe vi klarer og sette av noen stunder fremover til både prat og litt strikking. Jeg føler jo at jeg har en viss kontakt ved å lese i bloggen din, jeg får ett innblikk i tankene og følelsene dine. Det er fint, så kjennes det ikke så altfor lenge ut mellom hver gang. Håper dere hadde en fin og koselige jul, selv om det skulle vært… en liten Markus som også fikk opplevd og feiret den med familien sin!
    Tenker masse på deg vennen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *