Glad!

I går kveld var jeg skikkelig glad, sånn litt oppi skyene glad. Det var så utrolig deilig, kan ikke huske forrige gang jeg hadde det sånn.

Jeg tror det var tre grunner til at jeg var i så godt humør. For det første bestilte jeg flybilletter til Barcelona for Neema og meg. Sammen med med Hege (søsteren min) og datteren hennes som blir fem år da, skal vi ta oss en liten uke der i slutten av mars. For det andre satt Trond Erik og jeg og lette etter et feriehus i Frankrike til årets sommerferie. Det har jeg egentlig lovt et halvt år at jeg skulle gjøre, men jeg orket altså ikke å gjøre det før i går. Men når vi først satte oss ned og gjorde det, var det kjempe gøy. Det finnes jo så mye fint, og det var ordentlig deilig å lese fransk igjen og oppdage at jeg fortsatt forstod det aller meste. Vi fant et fantastisk hus en snau times kjøring fra La Rochelle, der vi var på språkkurs i 2004. Det huset var så fint at jeg ble gira og i godt humør bare av å være på hjemmesiden og tenke på at vi kanskje skal dit til sommeren.

For det tredje har jeg fått kontakt med en annen englemamma som også valgte å bære fram barnet sitt, til tross for en svært alvorlig diagnose. Hjemmesiden deres på www.evykristine.com anbefales på det varmeste. Det er så deilig å oppdage at jeg ikke er den eneste Norge som har valgt det, det finnes noen av oss, men vi skulle vært mange flere.

Da jeg våknet i dag tidlig, var jeg ikke like ”oppe”, men det gode humøret var der fortsatt, heldigvis. Dessuten var det deilig å våkne opp etter tre dager på jobb og vite at i dag har jeg fri. Men det er det som er så slitsomt for tiden, at humøret og dagsformen er så ekstremt skiftende. Det vil si, som regel varer nedturene noen dager i slengen, mens oppturene kan være både korte og lange. Hvis jeg legger meg om kvelden og er ordentlig lei meg, aner jeg ikke om det vil være borte morgenen etter. Hvis jeg legger meg og har det ganske greit, aner jeg likevel ikke hvordan neste dag blir. Jeg har lest at det er sånn det er å være i sorg. Tidligere har jeg selvfølgelig også hatt både gode og dårlige dager, men jeg er vant til å ha et generelt stabilt godt humør. Sånn er det ikke lenger, og det må jeg lære meg å leve med. Også vet jeg at sakte men sikkert går det over, og en dag er jeg nesten mitt gamle jeg igjen. Enn så lenge gleder jeg meg over de gode, og de veldig gode, dagene.

Også en helt annen ting: GODT NYTT ÅR alle sammen. Siden vi feiret nyttår på hytta til Hege & co, veldig koselig forresten, fikk jeg ikke lagt ut noen nyttårshilsen ved årsskiftet. Derfor droppet jeg det etterpå, men så fant jeg ut at det var litt uhøflig å ikke ønske godt nyttår, så igjen: GODT NYTT ÅR folkens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *