I fjor på denne tiden…

…hadde jeg nettopp tatt en positiv graviditetstest og gledet meg til å bli tobarnsmamma.

Så har vi altså kommet dit. Det er et år siden historien til Markus begynte. Et år siden vi glade og forventningsfulle så fram til familieforøkelse. Våren i fjor var fantastisk. Magen vokste, jeg kjente tidlig de første sparkene og alt så ut til å være i skjønneste orden. Men det var det ikke…

2. juni, på rutineultralyd i uke 18, kom sjokket. Den lille nydelige babyen vi ventet, som legene antok var en gutt, ville ikke kunne leve utenfor magen min.

Resten av historien er lang og komplisert, fylt av glede, sorg, etiske valg, sjokk, takknemlighet, støtte, motstand, etc. Listen kan gjøres uendelig lang. Det er historien om et ønsket barn som ikke hadde livets rett, men som likevel fikk leve til han døde en naturlig død på mammas bryst, en halvtime etter fødselen.

Bruddstykker av historien kan du lese i bloggen her, og flere bruddstykker vil komme etter hvert. Jeg har som mål å en eller annen gang få skrevet ned hele historien samlet, men det kan ta sin tid. Akkurat nå orker jeg ikke skrive mer.

1 kommentar til «I fjor på denne tiden…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *