Barnevogn

I ettermiddag skulle Neema og jeg en tur på senteret. Så da jeg gikk for å hente henne i barnehagen, trillet jeg en tom barnevogn. Det har jeg gjort flere ganger før også, men i dag slo det meg veldig. Den barnevogna skulle ikke vært tom! Markus skulle ha ligget oppi den, og nå skulle han ha vært så stor at han ikke lå i bagen lenger, men i sportsvogna. Oppi den vogna som jeg trillet, som Neema fortsatt bruker og er veldig glad i, skulle det ha ligget en liten guttebaby som nettopp var blitt for stor til å ligge i bagen sin. Han skulle hatt på seg en nydelig hjemmestrikket ulldress med matchende lue, og over seg skulle han hatt det ullpleddet som ligger i kista. Det skulle vært en nydelig vår full av deilige trilleturer. Det skulle vært en vår full av cafébesøk, og på senteret skulle jeg ikke bare ha sett etter jenteklær i størrelse 98, men også gutteklær i størrelse 74. Jeg skulle vært glad og full av overskudd og kjent meg som verdens heldigste tobarnsmamma.

I stedet kjemper jeg meg gjennom hverdagene og teller ned til feriene. Mai blir en hard måned i år. Ingen fridager, bortsett fra 17.mai, og den kan vel knapt regnes som en fridag. Juni blir fin, med både himmelfarten og pinse. Så er det en lang sommerferie, og når skolen starten igjen, sånn godt ut i august en gang, håper jeg at alt er blitt litt bedre. Men det har nok ikke det, for da er det bare en måned igjen til Markus skulle blitt ett år…  Neste sommer kanskje, da vil livet kanskje kjennes fint ut igjen. Da vil jeg kanskje gå på trilletur med baby igjen også.

2 kommentarer til «Barnevogn»

  1. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver Ingvild. Alt som skulle ha vært.
    Vi skulle jo hatt de små barna våre med oss! De skulle jo ha vært her! Vært med i hverdagen og vært inkludert i alle planer for fremtiden. Også ble det ikke sånn. Det er tungt. Det er tungt å skulle fortsette hverdagen etter å ha mistet det kjæreste man har.
    Klem,Siw:)

  2. Ja, det er så mye som skulle vært, og kontrasten er så enorm. Kontrasten mellom å ha en nydelig liten baby og miste en nydelig liten baby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *