Påske

Markus sin kusine på fem år har flere ganger spurt hvorfor Markus ikke kunne dø på korset isteden. Da hadde han jo blitt levende igjen. Jeg syns det er så herlig. Hun forstår ikke hvorfor Markus måtte dø, det er det ingen av oss som gjør, og da prøver hun å komme på gode løsninger som kunne gjort at ting var annerledes. Den eneste hun vet om som døde på et kors, stod jo opp igjen, og da kunne vel Markus ha gjort det samme?

Når det er påske, prøver jeg å tenke litt på de forskjellige dagene, palmesøndag – inntoget i Jerusalem, skjærtorsdag – det siste måltidet, langfredag – korsfestelsen, første påskedag – oppstandelsen. Jeg har prøvd å tenke litt på det i år også, men det har ikke blitt så mye. Jeg har liksom mer enn nok med å forholde meg til min egen sønns død. Når jeg har tid for meg selv, opptar han det meste av tankekapasiteten min. Du verden som jeg savner han! I dag skulle han blitt sju måneder.

Ellers har det vært en nydelig påske i år. Varmt og deilig vær, og vi har kost oss og slappet av, både på hytta til søsteren min og hjemme. Trond Erik har fått trent. Det er avslapning for han. Han har meldt seg inn i sykkelklubb og blitt en skikkelig ivrig syklist denne våren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *