”Så fint å se at du er gravid likevel”

Sommeren er på hell, og jeg ser tilbake på en flott sommer der vi har vært mye på farta, vært mye sammen med andre familier og hatt det ordentlig fint.

Årets sommer har vært veldig forskjellig fra fjorårets, men jeg har faktisk mange gode minner fra fjorårets sommer også. Midt oppi den utrolig tøffe tiden vi da gikk igjennom, husker jeg mange gode opplevelser, og heldigvis er det de gode minnene som har satt dypest spor i meg.

I fjor var også sommeren da jeg oppdaget hvor mange bekjente jeg har. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg traff på noen som jeg kjente litt og som selvfølgelig spurte hvordan det gikk med graviditeten. Hver gang vurderte jeg hva jeg skulle si, og som oftest fortalte jeg ærlig at ting egentlig ikke var særlig bra. Reaksjonene var ulike, men jeg opplevde å få mye støtte på at vi valgte å bære fram Markus – også fra hold der jeg ikke hadde ventet det. Noen utmerket seg mer enn andre, og jeg husker særlig denne episoden:

Jeg var på senteret og prøvde å gjøre et skokupp da jeg oppdaget at mammaen, i en familie vi da var i ferd med å bli kjent med, gjorde det samme. Etter å ha utvekslet noen hverdagslige fraser, spurte hun hvordan det gikk med svangerskapet. Det var vel også i utgangspunktet et hverdagslig spørsmål, men svaret var jo alt annet enn trivielt. Da jeg hadde fortalt ferdig husker jeg hun sto, med tårer i øynene, bak et bord med masse sko på tilbud, og sa: ”Så fint å se at du er gravid likevel”. Jeg stusset litt over utsagnet før det gikk opp for meg hva hun mente. Da ble jeg så rørt og glad, og syns det var utrolig vakkert sagt. Vi snakket mer om valget vi hadde tatt og situasjonen vi stod oppi, og det var godt å møte en bekjent som, selv om hun aldri hadde opplevd noe lignende og ikke kunne sette seg inn i hvordan jeg hadde det, likevel var så på linje med meg i refleksjonene rundt valget.
Siden den gang har vi hatt mer og mer kontakt med denne nydelige familien, og vi er nå blitt gode venner.

 

5 kommentarer til «”Så fint å se at du er gravid likevel”»

 1. når jeg så overskriften var jeg sikker på at det stod «så fint å se at du er gravid igjen». Og trodde du hadde fått kommentar fra noen som mente du så gravid ut… 😛

 2. Hehe… Skjønner godt at du fikk den assosiasjonen 😉 Og jeg ser jo unektelig litt gravid ut uten å være det, men folk flest tør ikke si noe om det.

 3. Og jeg husker så godt den kvelden du inviterete meg bort til deg, da du fortalte at du var gravid Ingvild. På vei bort til deg fikk jeg en magefølelse på at du kanskje kom til å si at du faktisk var gravid 🙂 Det var sååå sprøtt! og neida, du ser ikke gravid ut 🙂 haha. Gleder meg til du på nytt invitere meg, for å fortelle en slik god nyhet en dag!!!!? Da kan vi snakke om alle de søte babyplaggene du må begynne å produsere vennen 🙂 Gleder meg til å se deg igjen snart! klem <3

  1. Jeg husker veldig godt den kvelden jeg også, Line. Det var så stas å fortelle at vi ventet nummer to. Så mye glede og forventning… Men etter UL’en var det eneste plagget jeg fikk strikket til han et babyteppet. Ante ikke hvor stor han kom til å bli, og fikk meg ikke til å strikke noe som mest sannsynlig ikke ville være passe…
   Men neste gang håper jeg å få strikket mange nydelige babyplagg. Vet ikke helt om jeg håper at de skal være rosa eller lyseblå. Tror egentlig ikke det spiller noen rolle.
   Vi må treffes igjen snart. Også må vi komme i gang med de ribbestrikkede ullbuksene til treåringene våre 🙂
   Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *