Gravstenen

Endelig har gravstenen kommet opp. Vi har ikke stresset veldig med det, men jeg var utrolig glad for at den kom før 1-årsdagen. Det er mye hyggeligere på graven nå som stenen er der. Syns dette stemningsbildet fra 1-årsdagen var veldig fint.

Vi ble fornøyd med resultatet også, en nydelig liten sten som passer til den nydelige gutten vår.

Nederst, ved siden av føttene som er Markus sine egne fotavtrykk, står det ”Prinsen vår har reist opp til Gud”. I fjor, da vi prøvde å forklare Neema hva som var skjedd, sa vi at Markus hadde reist opp til Gud. Hun tok det til seg og begynte å si: ”Markusen min har reist opp til Gud”. Det stod det også på sløyfa på hjertet fra henne i begravelsen. Og vi tror jo det alle tre, at Markus, den vakre prinsen vår, er hos Gud, og da var det fint å skrive noe om det på gravstenen.

Sommerfuglene falt jeg pladask for da jeg var inne på Internett og tittet på forskjellige gravstener. De var jo til og med lyseblå og symboliserer så fint den lille gutten vår. Han er ikke blitt til ingenting. Han finnes fortsatt, men på et annet sted.

Hjertene ved siden av ”Aatlo”, syns jeg det var fint å få med. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt på det, men for å få balanse i bildet, fant vi ut at det ville gjøre seg å ha noe der, og da var det veldig fint med hjerter, for å vise hvor utrolig glad vi er i han.

Datoen har vi skrevet inn to ganger, en for fødsel og en for død. Selv om det er den samme datoen, var det viktig for å meg å gjøre det sånn. For å markere at han faktisk levde da han ble født.

Helt øverst, før navnet, står det: ”Vår nydelig lille”, og det var jo akkurat det han var. Vår nydelige, lille, umistelige, elskede baby… Huff, savner han sånn.

Gravstenen kom noen dager før 1-årsdagen, og søndag var vi og plantet og gjorde det fint der. Jeg var veldig fornøyd med å finne den nydelige blå lyngen som dere ser nærmest stenen. En utrolig fin farge, og den stod veldig fint til stenen. De gule blomstene foran har faktisk stått hele sommeren og holdt seg fint. Har ikke peiling på blomster, og vet ikke hva de heter, men hardføre er de i alle fall. Tror vi må satse på dem neste sommer også. Rullestenene som vi har lagt rundt beddet, har vi plukket på hytta til søsteren min.

Jeg syns det er veldig fint på graven nå. Jeg var der en tur i dag også og tente nye lys. Det var godt å komme dit og deilig å se at graven fortsatt var like pen.

4 kommentarer til «Gravstenen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *