Juleferie – og ordinær ultralyd

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter å ha vært på posten og postet årets julekort. Det er fortsatt to dager igjen til jul, så juleforberedelsene er ganske i rute. Nå sitter jeg i sofaen og koser meg med julebrus. Neema er i barnehagen, og jeg hadde tenkt til å ha en skikkelig rolig dag i dag, men leiligheten er absolutt ikke juleklar, så det er vel fare for at jeg må bruke dagen på fornuftige ting likevel. I morgen tar Neema juleferie også, og da hadde jeg håpet at vi kunne bruke dagen på bare å kose oss.

I går var vi på ordinær ultralyd. Fosterlegen gjorde en skikkelig grundig analyse, og alt ser bra ut med den lille i magen:) Babyen startet hele seansen med å vinke til oss, og var ordentlig aktiv under hele kontrollen. Om det var gutt eller jente, var ikke så lett å se, men legen ga oss 60% sannsynlighet for gutt.  Et nydelig lite barn var det i alle fall, og vi gleder oss veldig til å møte den lille om noen måneder.

På tirsdag var siste skoledag før ferien. Jeg trives godt som lærer stort sett hver dag hele året, men enkelte dager er det ekstra deilig å være lærer – som for eksempel siste dag før sommerferien, eller som i går, siste dag før juleferien. Likevel, da jeg satte meg i bilen og skulle kjøre hjemover i går fikk jeg ikke den vanlige ”yes, dette var siste skoledag før ferien”-følelsen. Jeg var urolig. Jeg irriterte meg over at jeg ikke hadde husket å sende med elevene noe halvferdig julepynt hjem. Julepynt er ikke noe stas i januar, så de burde jo fått det med seg hjem for å gjøre det ferdig, men sånne bagateller pleier jeg ikke å henge med opp i. Det var ikke det, og med ett slo det meg. Det var ultralyden den påfølgende dagen som gjorde meg urolig, og jeg forstod at jeg ikke ville kunne ta ordentlig juleferie før den var vel gjennomført. Dessuten hadde jeg kjent litt lite liv de siste dagene, hadde jeg ikke det? Trond Erik mente det skyldtes julestress, noe han sikkert hadde rett i. Heldigvis ga den lille fra seg flere livstegn utover kvelden, og på formiddagen i går var det mye liv, så da vi kom inn til legen var jeg ikke helt på tuppa – bare nesten.

Heldigvis så alt bra ut, og da vi kjørte ut fra Ullevål kjente jeg at både juleroen og julestemningen senket seg. Endelig, nå er det juleferie.

3 kommentarer til «Juleferie – og ordinær ultralyd»

  1. Hurra for en mamma stappfull av kjærlighet til barna sine og hurra for vellykket ul! Hurra for julestemning og ro. Ikke fullt så mye hurra for husrengjøring, men godt etterpå!

  2. Godt å høre at dere fikk en fin stund på UL.
    Det blir spennende å se hvem som dukker opp 🙂 Fortsatt god jul og tusen takk for kjempefint julekort. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *