Med ønske om et godt 2012

Da har vi kommet over en uke inn i det nye året, og jeg merker at dagene allerede er i ferd med å bli lysere. Det er deilig. Egentlig ser jeg fram til 2012. Jeg tror det kommer til å bli et godt år for oss, og forhåpentligvis også et godt år for Norge og resten av verden.

2011 er allerede svidd inn i vår norske hukommelse som året da ondskapen virkelig nådde oss. Det skal mye til for at 2012 ikke skal bli et bedre år for Norge, og vi håper og ber om at vi ikke igjen skal oppleve slike grufulle hendelser som 22. juli.

Når det gjelder resten av verden, vet jeg ikke helt om jeg skal være optimist eller pessimist. I Europa, eller i alle fall i den sørlige delen av kontinentet vårt, ser det ikke så lyst ut, men jeg klarer liksom ikke å tro noe annet enn at det kommer til å ordne seg. Den arabiske våren vet vi fortsatt ikke hvor vil ende, men jeg tror det vil komme mer godt enn ondt ut av den. I Afrika går det vel fortsatt mer framover enn bakover, men for mange alt for mange vil også 2012 være preget av konflikter, vold, utrygghet og sult. Jeg er særlig bekymret for mitt kjære og trygge Mali som ikke er så trygt lenger etter at Gaddafis leiesoldater har kommet tilbake arbeidsledige. Men jeg vil ikke bare svartmale Afrika. For mange afrikanere vil 2012 være året da de kom seg ut av fattigdommen. Det vil også være tilfelle for mange mennesker i Asia. Men i Nord-Korea tror jeg verken tronskifte eller årsskifte vil føre til forbedringer. På Haiti er man fortsatt i ferd med å bygge opp et land fra ruinene, og i resten av Amerika vet jeg ikke helt hvordan det går. Det betyr vel at det meste går som det pleier – på godt og vondt.

Vi venter familieforøkelse til våren, og for min lille familie trygt plassert i Norges hovedstad, ser framtiden lys ut. Og med det vil jeg ønske dere alle et godt og velsignet 2012.

1 kommentar til «Med ønske om et godt 2012»

  1. Tusen takk for et kjempefint julekort med adressen til denne bloggen! Jeg har skrevet en mail til dere, men ble usikker på hvor jeg skal sende den. Bruker dere den felles-aatlo mailen mer? Eller har du en annen du bruker oftere?
    Klem fra Ailen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *