Det er ei jente!

Og det er vi veldig fornøyd med:) Hvilket kjønn babyen har, er egentlig ganske underordnet i dette svangerskapet, men da legen på ultralyden i dag var helt sikker, kjente jeg at det var deilig å få greie på det. Alt ble litt mer virkelig da. Nå er det mye enklere å se for meg hvordan barseltiden blir, og jeg ser for meg at det blir helt fantastisk å gå trilleturer med ei nydelig jente liggende i vogna. Jeg gleder meg også veldig til å finne fram alle de fine klærne etter Neema og kunne bruke dem en gang til. Strengt tatt tror jeg ikke jenta i magen trenger et eneste nytt plagg på mange år, men jeg ”må” nok kjøpe litt likevel.

Jeg ble rett og slett veldig glad over å få greie på at vi venter nok ei jente, og sannsynligvis ville jeg blitt akkurat like glad om vi hadde fått greie på at det var en liten gutt der inne. Det som gledet oss aller mest var at alt så bra ut med jenta i magen. Jeg var ikke så redd for at de skulle finne noen organfeil i dag. Det hadde de sannsynligvis oppdaget forrige gang, om det hadde vært noen, men jeg var litt redd for vekstavvik. Så langt har jeg nemlig ikke gått opp mer enn tre kilo i svangerskapet. Noe jeg først og fremst er veldig fornøyd med, jeg har jo litt å ta av, men for et par uker siden begynte jeg å bli bekymret for at babyen ikke fikk lagt på seg det den skulle. Heldigvis har hun det, og alle målene i dag var supre og stemte helt overens med terminen. Den er forresten 20. mai. Jeg har fått både 20. og 22. mai som termin, men nå forholder jeg meg til 20. mai, og det betyr at jeg i dag er 24 uker og 5 dager på vei.

Da vi fikk greie på at det det var ei jente, begynte vi å fundere på om hva slags personlighet jenta vår får. Vil hun bli ei skikkelig prinsessejente, ei guttejente eller noe i midten, sånn som Neema? Søsken pleier ofte å være veldig forskjellig, men jeg ser likevel for meg at Neemas lillesøster blir en liten kopi av henne, og Neema kommer sikkert til å gjøre en iherdig innsats for at hun skal bli det også. Neema var forresten veldig fornøyd med at det var en lillesøster i magen. På ultralydbildene syns jeg kanskje jenta i magen ligner mer på Markus enn på Neema. Det hadde vært utrolig fint om jeg kunne se litt av Markus i henne, og siden hun er ei jente, vil jeg uansett i liten grad sammenligne henne med Markus. Og akkurat det er jeg egentlig litt glad for. Hadde det vært en gutt, tror jeg jeg ville vært litt redd for at han hele tiden skulle få meg til å tenke på Markus.

Navn må vi også finne, og det er litt deilig at vi bare trenger å tenke på jentenavn. Det finnes mange fine jentenavn, men jeg har ikke kommet på noe som er like fint som Neema Christine, men det finnes nok.

Det var mange gode tanker i dag. Jeg er så utrolig glad og lettet over at alt så bra ut og at jeg har ei lita prinsesse i magen:)

12 kommentarer til «Det er ei jente!»

 1. flott altså, og du «må» bare kjøpe «litt» klær… Alt er relativt og jeg gleder meg til å se hvor mye litt er fremover…
  Og stas med jente altså, jentene her er fra seg av begeistring! Erik litt mer betenkt. «når babyen ikke er gutt, så hadde det vært kult om den var apekatt da»…
  Flott med flytting av termin og, jeg håper inderlig du ikke føder etter den! Passer bra med en ukes tid før termin egentlig! Vi regner med å være i Oslo fra 16. til 20. mai!
  Hanne går forresten her og tripper og gleder seg noe enormt til å komme til dere i ettermiddag!

  1. Ja, vi får se hvor mye «litt» blir. Gikk forbi salg på babyklær her om dagen, og jeg holdt på å kjøpe litt, men fant ut at jeg må ta en titt på klærne på loftet og sjekke hva jeg har først. Jeg husker jo ikke alt jeg har. Følte meg veldig fornuftig da jeg klarte å ikke kjøpe noe på det salget 😉

   Skjønner at Erik gjerne ville det skulle vært en fetter, men dere får skaffe han en lillebror i steden 😉 Neema er, som jentene dine, strålende fornøyd med at det er ei jente.

   Jeg håper også å føde før termin. Begynnelsen av mai hadde vært supert.

   Og Hanne er Norges tøffeste niese. Veldig koselig å ha henne på besøk 🙂

  1. Ja, veldig koselig 🙂 Kjenner jeg kribler etter å finne fram jentebabyklærne, men vi har bestilt skyvedørsgarderobe, og jeg tenker det er fornuftig å ikke finne fram noe før den er på plass, slik at vi kan få et godt system fra starten av. Men vi får se. Det er en del salg om dagen, og hadde jo vært lurt å få handlet noe av det jeg «trenger» der.

 2. Var veldig koselig å ha besøk av dere og se hvor stor magen har blitt. Det er nok en flott prinsesse der inne – lik sin utrolig skjønne storsøster! Joachim er veldig opptatt av Neema, tror nok han syns hun er søt 🙂 Vi ringes en dag og finner en dag vi kan finne på noe 🙂 Ta vare på deg selv så lenge. Klemmer 🙂

  1. Tror nok det er en veldig fin prinsesse der inne, ja, Gleder meg sånn til å treffe henne 🙂
   Var veldig koselig å være på besøk hos dere, og Joachim er så glad i Neema da. Herlig 🙂
   Vi får ringes og finne på noe en dag igjen. Akkurat nå går det influensa i familien Aatlo, men håper det er over snart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *