Forkjølelse eller influensa?

I løpet av et år pådrar jeg meg gjerne et par-tre runder med forkjølelse. Av og til kan forkjølelsen være ganske kraftig, og da har jeg alltid lurt på om det fortsatt ”bare” er en forkjølelse eller om det er influensa. Nå vet jeg svaret. Jeg har ikke hatt influensa på mange år, ikke før jeg fikk det nå i helgen. Influensa er veldig mye verre enn selv den kraftigste forkjølelse. Når man er skikkelig forkjølet kan man fortsatt vurdere å gå på jobb, i alle fall etter en dose Paracet. Når man har influensa kan man vurdere å karre seg i dusjen etter en dobbel dose Paracet.

Neema hadde influensa hele forrige uke. Jeg syntes tidvis hun var ganske sutrete, men nå, etter å ha kjent sykdommen på kroppen selv, syns jeg hun var kjempeflink. Det skal jeg huske på neste gang hun er syk og grinete. Sutringen kommer faktisk ikke uten grunn. Dessuten skal jeg gi henne enda mer Paracet. Det er det eneste som hjelper. Hun er ikke overbegeistret over å få en ”romperakett”, og tar seg ofte skikkelig sammen i håp om å slippe. Men hun har skjønt nytten. I går kveld sa hun nemlig til meg, etter at jeg hadde ligget og døst på sofaen hele dagen: ”Men hvorfor tar du ikke en stikkpille da, mamma?”

Det hadde jeg gjort, eller dvs. Paracet i tablettform da, men siden jeg er gravid tør jeg ikke overskride den anbefalte doseringen på 3*2*500mg i døgnet, og tro meg, det var ikke nok til å holde influensaen i sjakk. I dag er formen heldigvis bedre, og forhåpentligvis er jeg helt frisk til helgen. Da er det vinterferie, med hyttetur og Trondheimstur på programmet.

4 kommentarer til «Forkjølelse eller influensa?»

  1. Takk 🙂 Vi er ikke bortreist hele vinterferien, så kanskje vi kan treffes en dag da? Formen er stadig stigende, så forhåpentligvis er jeg helt frisk til vinterferien starter.

  2. Neema er jo bare verdens beste 🙂 Artig når de kommer med sånne kommentarer som om det var den reneste selvfølge! Masse god bedring til deg og kos dere på vinterferie! Så må vi finne på noe snart 🙂 Litt gammelrosastrikk kanskje?

    1. Takk 🙂 Og så herlig at du også syns Neema er verdens beste 🙂
      Litt gammelrosa strikk en dag hadde absolutt vært på sin plass. Tenkte på det her i går, tenk om jeg ikke rekker å bli ferdig med hentesettet. Jeg har jo ikke begynt på det en gang, ikke en gang bestemt meg for hvilket jeg skal velge. Men jeg har konkludert med at jeg tror det må bli baby-ull, selv om det er i mai. Baby-ull er jo finest.
      Nei, vi må treffes en dag og skravle og strikke litt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *