Fødselspermisjon

Da har jeg fylt ut søknaden om fødselspermisjon. Tankene gikk ganske mye tilbake til da vi satt og fylte ut skjemaet for Markus sin fødsel. Det var en absurd opplevelse. Vi fylte ut skjemaet som om alt stod bra til og Markus kom til å leve opp, men vi visste jo at fedrekvoten aldri kom til å bli aktuell og at jeg bare ville få en brøkdel av de permisjonsukene jeg søkte om. Likevel måtte vi søke som alle andre, og jeg forstår jo det. Det finnes ikke et eget skjema som er beregnet på svangerskap der barnet kommer til å dø rett etter fødselen. Men det var tøft å fylle ut den søknaden og se svart på hvitt alle de månedene vi kom til å gå glipp av med den lille gutten vår.

Denne gangen håper og tror jeg at vi vil få alle de fine permisjonsmånedene med jenta vår.
Søknadsskjemaet var nytt, og bedre og mer oversiktelig enn forrige gang. Så selv om vi har sittet og lest oss opp på de siste og nyeste reglene og regnet og fintelt, var det en ganske overkommelig jobb. Jeg går ut i permisjon den 29. april, og nedtellingen er så visst i gang. Trond Erik sin fedrekvote starter egentlig litt uti februar neste år, men vi kommer nok til å utsette den litt slik at jeg får litt lengre permisjon (ulønnet) og at han får de fine vår/forsommermånedene med den lille. Litt misunnelig på det, ja, men det er han vel unt, og jeg får jo en hel, lang sommerferie etterpå. Det store spørsmålet er hva vi gjør når vi kommer til midten av august 2013 og all permisjon og ferie er brukt opp. Vi skal i alle fall ikke jobbe fullt begge to, men utover det har vi ikke bestemt oss ennå. Heldigvis er det halvannet år til, men det er et spørsmål som engasjerer meg mye. Både for oss personlig, hva er best for vår familie, og samfunnsmessig, hvordan bør samfunnet legge til rette for at småbarnsfamilier i Norge skal ha det bra. Jeg har allerede et par-tre blogginnlegg om dette i hodet mitt, så får vi se hvor mye av det som kommer ut etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *