God påske!

Da jeg dro fra jobb på fredag, kjente jeg at det skulle bli deilig med ferie. Nå har jeg tatt det med ro noen dager og formen er stigende. Egentlig har jeg ingenting å klage på. Formen er fin og har vært det hele svangerskapet, men nå kjenner jeg at jeg er høygravid og det tærer på kreftene. Derfor var ferien ekstra kjærkommen.

I morgen reiser vi opp på hytta til søsteren min og familien hennes og blir der et par dager. Det skal bli deilig. Neema gleder seg veldig til å være sammen med fetteren sin igjen. De er jevngamle. Det er skiføre der oppe, så både Neema og Trond Erik skal ta med seg langrennsski. Jeg nøyer meg med å ta med strikketøyet mitt. Det er litt av hvert som helst skal gjøres ferdig før mai-jenta vår kommer.

Første påskedag satser vi på å være tilbake i byen og gå på gudstjeneste i Storsalen. Første påskedag er en dag jeg bare ”må” i kirken. Det er enda viktigere enn julaften, og hadde vi vært på fjellet, skulle jeg funnet en kirke der.
Det finnes ting i bibelen man kan stille spørsmålstegn ved, og leve godt med å ikke vite helt. Ble for eksempel jorda virkelig skapt på seks dager? Men når det gjelder oppstandelsen, er det et enten eller. Enten tror jeg at den er et historisk faktum ellers tror jeg det ikke, og jeg sier som Paulus: ”Men er ikke Kristus stått opp, da er vårt budskap tomt, og deres tro er også tom.” Jesu oppstandelse er selve fundamentet for troen min. Det var der han vant – vant over døden og synden. Det er det som gir meg håp om at jeg en dag skal kunne se Markus igjen, og det er det som gir meg håp om at jeg en dag skal tørre å stå ansikt til ansikt med Gud – uten skyld og skam.

Derfor er det klart vi må feire første påskedag, og jeg gleder meg skikkelig til å gjøre det. Men først skal vi på hyttetur. Det skal bli fint det også. Jeg ønsker dere alle en riktig god påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *