Barnebursdag

Neema blir snart fire år, og i barnehagen i dag leverte hun ut bursdagsinvitasjoner. 26 barn har hun invitert. Jeg føler meg litt som en mamma uten grenser når jeg lar henne invitere så mange barn, men akkurat disse grensene har jeg ikke lyst til å sette. Jeg vil at hun skal være en inkluderende jente, og syns ingenting om at barn skal få lov til å bare invitere bestevennene sine. Det var et par gutter fra barnehagegruppa hennes som hun ikke hadde lyst til å be, men det var ikke snakk om. Hun fikk ikke lov til å utelate to stykker. Så da setter jeg visst grenser likevel.

Vi kunne valgt å ikke be så mange og løst det på en annen måte. Ved for eksempel å bare invitere alle jentene på gruppa hennes. Men hun har noen gutter hun leker ganske mye med, og da syns jeg det var dumt at de ikke skulle få lov til å komme i bursdagen hennes. Vi kunne også ha valgt å bare invitere de barna som er født i 2008, men det er kommet en del nye barn som er født i 2009 og da tenkte jeg at det å invitere dem i bursdagen kunne være en fin måte å inkludere dem i gruppa på. Dessuten er det ei av 2009-jentene hun ser ut til å være mye sammen med. Så da inviterte vi hele gruppa, 17 barn + Neema blir det.

Det er tre jenter som har gått på gruppa hennes før og som Neema har lekt mye med, og da syns både Neema og jeg det var litt hyggelig å be dem. Også er det noen barn som bor i nærheten her som vi ofte treffer på lekeplassen, men som ikke går på gruppa hennes. Neema hadde lyst til å invitere dem også, og det var jeg enig, så da ble det fire til. Og når vi først var blitt så mange, slang vi på et par storesøstre som hun er veldig glad i. Sånn ble det 26 barn. Hvis noen av dere nå lurer på hvordan vi skal få til å feire bursdag med 26 barn, så er svaret at vi ikke skal ha det hjemme, men har leid en liten barnehage rett borti hugget her. Det er forresten en genial løsning. Gjorde det i fjor også. Da tror jeg vi ba 22 barn eller no´, og at det var 16 som kom. Ble en fin bursdag det.

Hva syns dere, er det bra å be hele barnehagegruppa, eventuelt velge ut alle jentene/guttene eller alle som er født i visse årstall, eller syns dere barna skal få velge helt fritt hvem de vil ha i barnebursdagen sin?

Nå tror jeg ikke at alle de 26 barna kommer, og selv om det høres deilig ut at det blir litt færre, har jeg samtidig lyst til at alle skal komme. Det er jo derfor vi har invitert dem. Uansett blir det et stort barneselskap, og da tror jeg det er lurt å organisere det litt. Noen som har gode forslag til morsomme leker eller aktiviteter? Det blir flest 4-åringer, noen 3-åringer, et par 5-åringer og to skolejenter.

4 kommentarer til «Barnebursdag»

  1. Så bra at dere tenker så inkluderende! Alltid så trist med barnebursdag når noen blir holdt utenfor. Kjempesmart å leie en barnehage, så lenge det ikke koster så mye. Frilek er alltid greit i barnebursdag, men så blir det jo stort sett litt krangel og knuffing etterhvert, så da er det vel ikke noe som de gode gamle bursdagslekene? Lykke til med alt!

  2. Takk:)
    Å leie barnehage er en veldig fin mulighet, spesielt for oss som bor i leilighet. Her i området koster det 400 kr for en dag, og det syns jeg er en helt grei pris.

  3. Du er en veldig god mor. Jeg liker heller ikke ekskludere noen. Det er bare vondt. Har blitt utelatt selv noen ganger som barn. Det er ikke bra.

    Det blir sikkert en flott bursdag. Mine unger gleder seg veldig. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *