Meglerbesøk

I dag hadde vi besøk av en eiendomsmegler fra Eiendomsmegler 1. Vi har ingen umiddelbare planer om å selge, men vi er stadig på utkikk etter en større bolig, så da syns vi det var greit å starte å lukte litt på salgsprosessen også. Vi har ikke bestemt oss for hvilket meglerfirma vi skal bruke heller, men han virket til å være en real og bra fyr, han som var her i dag. Også har han nettopp solgt en leilighet tilsvarende vår, rett ned i gata her, til bra pris.

Han mente leiligheten vår er lett omsettelig, og skrøt veldig av beliggenheten og terrassen. Resten av leiligheten syns han også var fin. Vi snakket litt om hva som burde gjøres før en visning. Heldigvis var ikke det så mye. Det var et par-tre småting vi burde fikse opp, samt kaste ut en del møbler, også var det selvfølgelig rydding og vasking. Han gjentok det flere ganger, rydde og vaske. Og jeg som syntes vi hadde det ganske rent og ryddig da han kom, jaja… Ingen tvil om at storrengjøringen av leiligheten må tas før visning og ikke før overtagelse.

Men vi har altså ingen umiddelbare planer om å flytte, og vi diskuterer stadig hvor og hvordan vi egentlig vil bo. Vi stortrives på Lambertseter, og jeg får vondt i magen av å tenke på at vi kanskje må vekk herifra. Selv om vi bare flytter til Manglerud eller Bøler, hvor det finnes betydelig flere rekkehus, kommer vi til å måtte bryte opp fra lokalmiljøet her. Samtidig vet jeg ikke helt hvordan det blir å bli værende heller, for veldig mange flytter, og det er ikke bare bare å bli ”forlatt” til stadighet heller. Men alle flytter jo ikke, og jeg er ganske sikker på at en del av Neemas venner kommer til å bli boende og begynne på skolen her.

Så var det det med bolig da, og der er Trond Erik og jeg litt uenige. For meg er området det viktigste. Jeg kan godt bo litt trangt, mot at vi trives godt i området og at det er sentralt. Trond Erik er mer opptatt av selve huset og drømmer om et lyst og romslig hus med garasje, god bodplass, stor terrasse, liten hageflekk og mye sol. Skal både han og jeg få ønskene våre oppfylt, må vi nok spare noen år til, og kanskje skal vi det? Men da blir vi jo boende på Lambertseter, og her finnes det svært få, om noen, aktuelle boliger. Karslrudområdet har en litt mer variert boligsammensetning, så der kan det være håp.

Kjenner at dette er så vanskelig, for valget er så viktig. Dit vi flytter nå, (eller om to eller fem år), vil mest sannsynlig være der barna våre skal vokse opp, og hvor og hvordan ønsker vi at barna våre skal vokse opp? Det er det som er det store spørsmålet.

 

PS: Til dere som lurer på hvordan dåpen til Luna Marie gikk, vi hadde en kjempefin dag. Har mange fine bilder også, så skal lage et blogginnlegg om det en dag.

2 kommentarer til «Meglerbesøk»

  1. Spennende, spennende, Ingvild! Det er en STOR avgjørelse, og vår erfaring er at det nesten kan føles litt håpløst alt sammen, både den vannvittige jobben det er å gjøre klart til fotograf og visning, men mest alle følelsene rundt valget om HVOR og HVA! Men jeg kan love dere, når dere har bestemt dere, og kjøpt, da tror jeg dere kan senke skuldrene. Da er valget tatt. Legg det i Guds hender. Dette blir bra uansett! (Og kikk litt hitover også, da!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *