Facebook

I år hadde jeg to nyttårsforsett. Det ene var å melde meg inn i facebook, og det gjorde jeg faktisk i går. Jeg skrev inn så lite informasjon som mulig, så foreløpig har jeg bare fått en venneforespørsel, men det kommer nok flere. Jeg kan ikke så mye om facebook, men jeg har skjønt såpass at det ikke er noen vits i å være der hvis man ikke har noen venner der.

Jeg har egentlig ikke noe prinsipielt imot facebook, så det er ikke derfor jeg ikke har meldt meg inn tidligere. Det har vel mer bare blitt sånn. Facebook kom mens vi var i Mali, og da ville jeg ikke melde meg inn. Følte ikke at jeg hadde noe der å gjøre, jeg som ikke klarte å svare på mail fra Norge en gang. Jeg hadde intet behov for å følge med på dagliglivet til familier og venner i Norge mens vi bodde i Mali. For det er det man bruker face til, er det ikke? Å følge med på hva andre driver med.

Det er i alle fall det jeg har trodd, og jeg setter mer pris på å møte mennesker i virkeligheten, så derfor har jeg ikke vært så tiltrukket av facebook. Jeg har i grunn klart meg veldig fint uten, men så har jeg etter hvert skjønt at facebook brukes til andre ting enn å snoke også. Barselgruppa mi for eksempel, de avtaler treffene sine på facebook. De er så greie at de sender sms til meg, men det kjennes jo litt sært. Da Storsalen skulle ha akedag her for et par uker siden, kunne man også gå inn på en side på facebook for å finne info. Turngruppa til Neema har egen facebookside (morsomt ord forresten, blanding av norsk og engelsk). Foreløpig er hun på lekepartiet, så jeg har ikke gått glipp av noe, men etter hvert må jeg jo følge litt med der også.

Og sånn kunne jeg fortsatt. Jeg føler meg rett og slett tvunget til facebook for å henge med på nyttig informasjon, og nå når jeg først er der inne, skal vi ikke se bort fra at jeg kommer til å glede meg stort over all den unyttige informasjonen som finnes der også.

Noen som lurer på hva det andre nyttårsforsettet var forresten? Jo, det var å gå ned i vekt før bryllupet til søsteren min i juni. Juni er lenge til, så jeg skal nok klare å innfri det forsettet også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *