Februarsol

Dette bildet er tatt på en skitur da vi gikk på Gå Ut Senteret i Hurdal, noen måneder før vi reiste til Mali.

Februar er en fantastisk måned. Solen varmer igjen og dagene er merkbart lysere og lengre.

Jeg husker godt da februarsola tittet fram det året jeg var hjemme i permisjon med Neema. Det var den første vinteren i Norge etter fire år i Afrika. Det var mye snø det året. Egentlig er jeg glad i både vinter, snø og ski, men den vinteren var det blitt lite ski. Derimot hadde det blitt mange trilleturer på ubrøytede fortau. Så da februarsola tittet fram og varmet meg på en av trilleturene, fikk jeg følelsen av at ”Yes, jeg kom meg gjennom denne vinteren også.”

Året etter oppdaget jeg at jeg var gravid mens februarsola igjen lyste opp tilværelsen. Det ble en flott måned.

Året deretter, for to år siden, skulle jeg igjen gått på trilleturer med en nydelig liten baby. Jeg husker at jeg tuslet rundt i leiligheten og så at februarsola lyste opp balkongen og stua. Jeg ble litt glad av det, men tapet og savnet etter Markus var fortsatt sterkt og overskygget kraftig gleden over våren som nærmet seg. Likevel visste jeg innerst inne at jeg snart hadde kommet meg gjennom min tøffeste vinter noensinne. Det kunne bare bli bedre, og litt etter litt ble det heldigvis det.

Februar i fjor husker jeg egentlig ikke så mye av. Jeg tror den måneden forsvant litt i en skikkelig influensarunde i heimen, samtidig som jeg telte ned uker til permisjonsstart og termin.

Årets februar vil jeg nok huske som den siste på Lambertseter. Den har vært fin. Mye sol, mye babykos, pakking, fine turer til og fra barnehagen og deilige solstråler inn på stua.

Hvordan vil februar 2014 arte seg? Jeg vet ikke, men er ganske sikker på at det skal bli fint å la barna kunne leke i vår egen hage.

2 kommentarer til «Februarsol»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *